Tämän vuoden seuramerkin on suunnitellut viime vuoden opistolainen Matilda Paakinaho.

Ranuan opistoseurojen tunnuslause on ”Jumalan sana on valo matkallani” (Ps. 119:105). Seuraorganisaation viestintävastaava Timo Huhtala kertoi aiemmin keväällä alustuksessaan Ranuan opistolla, että tunnus kutsuu Jumalan valtakuntaan ja kehottaa kuuliaisuuteen Jumalan sanalle.

Raamatussa puhutaan paljon pimeydesta ja sen vastakohdasta valosta, joilla tarkoitetaan hengellistä pimeyttä ja valoa.

Jos ihminen ottaa Jumalan kutsun vastaan, hän saa astua pimeydestä valoon. Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valkeus, joka minua seuraa, ei hän pimeydessä vaella, mutta saa elämän valkeuden.” (Joh. 8:12).

Sana myös neuvoo uskovalle, mikä on Jumalan tahdon mukaista ja oikein.

 

Seuramerkki kuvaa Jumalan lapsen matkaa

Opistoseurojen seuramerkin ovat perinteisesti suunnitelleet tunnuslauseen pohjalta opistolaiset. Tämän vuoden merkin on toteuttanut Matilda Paakinaho, joka oli viime lukuvuoden opistossa kuvatataiteen polulla.

Seuramerkissä on poika, joka kulkee ristiä kohti vievää tietä pitkin. Tausta on oranssinkeltainen, ja poika on kuvattu siluettina.

”Aina, kun ajattelen uskoa, tulee ensimmäisenä mieleen lapsen usko. Tästä tuli mieleen, että teen pienen pojan, joka katsoo ristiä”, taustoittaa Paakinaho.

Merkissä oleva tie kuvaa Jumalan lapsen matkaa täällä maassa, Paakinaho kertoo. Hänen mieleensä merkki tuo ajatuksia lapsen uskosta, uskossa valvomisesta ja toivosta.

”Jumalan sanasta saa valoa ja voimaa matkalle.”