“Kyllä Jumala tietää, mitä me tarvitsemme. Jumala ohjasi myös tämän tunnuslauseen, joka muistuttaa siitä, että Jumala on turvamme eri elämäntilanteissa. Voiko olla suurempaa turvaa tarjolla tässä maailmankaikkeudessa!” sanoi kansanopistoyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Pertti Kuha opistoseurojen avajaispuheessaan perjantaiaamuna 28.7.2023.

Kuha toivotti kaikki lämpimästi tervetulleiksi opistoseuroihin ja kiitti tämänvuotisia seurajärjestäjiä, viranomaisia ja työvuoron tekijöitä. “Suurin kiitos kuuluu Taivaan Isälle, kiitos siitä että on antanut teille palvelevan mielen.”

Kuha muistutti myös opistotyön arvosta:
“Opistolaisille viime vuonna tehdyssä kyselyssä lähes 100 % nuorista piti kristillistä kasvatusta tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Se antaa vahvan viestin, että opisto on tärkeällä asialla.”

Ranuan opistossa aloittaa syksyllä perusoppijakson noin 130 nuorta. Samalla Kuha pahoitteli sitä, että noin 100 ensisijaisesti Ranuan opistoon hakenutta nuorta jäi ilman opistopaikkaa. “Voitte ole varmoja siitä, että Jumala on kanssanne. Jumala tietää teidän polkunne, ja Jumalan ohjaama polku on aina hyvä.”